Lazdijų rajone – žinomas virtuvės šefas
Sveikos mitybos tendencijos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje kasdien vis stiprėja. Visgi kelias iki sveikos gyvensenos ir mitybos gali būti sunkus. Kaip pradėti? Kokių žingsnių imtis norint gyventi ir valgyti sveikiau?
Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, įgyvendindamas vieną iš sveikatinimo veiklos prioritetų – sveikos mitybos skatinimas, liepos 15 dieną bendradarbiaujant su restoranu UAB ,,Paukščių gojus“ organizavo teorinį – praktinį užsiėmimą. Dalyvauti renginyje buvo pakviesti visi Lazdijų miesto ir rajono viešojo maitinimo įstaigų atstovai. Džiugu, kad į praktinius mokymus atvyko Almos Vekterienės PĮ, R. Pyplio IĮ ,,Slenkstis“, kavinės ,,Seira“, sodybos ,,Rąstinukas Jums“ atstovai bei visuomenės sveikatos biuro specialistė mitybos organizavimo klausimais. Žiniomis apie sveikatai palankaus daržovių apdorojimo ir paruošimo būdus, prieskonių derinimą bei teisingo valgymo svarbą pasidalino Lietuvoje žinomas Lietuvos nacionalinės šefų rinktinės narys, šefas Darius Dabrovolskas.
Šių praktinių mokymų tikslas – išgirstas žinias panaudoti maisto gamyboje ir visuomenę skatinti gaminti ir maitintis sveikiau, į savo mitybą įtraukiant kuo daugiau daržovių, kadangi sveika mityba yra labai svarbi ligų profilaktikai ir sveikatos stiprinimui.
Straipsnį parengė:
Aušra Dainauskienė Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė, einanti direktorės pareigas